Binnen 24 uur de scherpste prijs
Meer dan 1500 pvc vloeren
Legservice
Vandaag besteld morgen in huis
Persoonlijk advies?
Wij staan klaar voor u!
Bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 17:00
0512 33 00 75
Showroom
Hongaarse Punt PVC

Hongaarse punt PVC vloeren

Bent u op zoek naar een nieuwe vloer met een uniek patroon? Bekijk dan onze Hongaarse punt PVC vloeren. Deze vloeren hebben een bijzonder patroon dat lijkt op het traditionele visgraat, maar met een eigen, unieke draai. Dit speciale ontwerp zorgt voor een stijlvolle en moderne uitstraling in elke...

Lees meer...
Belakos
Palazzo Hongaarse punt
kleur
kleur
kleur
560,00 x 99,00 | Dikte 2,50mm
Slijtlaag 0,55mm
€47,95 €44,95
Levertijd 1-3 dagen
Gratis snijverlies!
Belakos
Attico Hongaarse punt
kleur
560,00 x 99,00 | Dikte 2,50mm
Slijtlaag 0,55mm
€47,95 €44,95
Levertijd 1-3 dagen
Gratis snijverlies!
Gelasta
Oakland Special Hongaarse Punt
Naturel
Desert
Soil
708,00 x 153,00 | Dikte 2,50mm
Slijtlaag 0,55mm
€42,95 €39,95
Levertijd 1-3 dagen
Gratis snijverlies!
Resultaten 1-29 van 29

Bent u op zoek naar een nieuwe vloer met een uniek patroon? Bekijk dan onze Hongaarse punt PVC vloeren. Deze vloeren hebben een bijzonder patroon dat lijkt op het traditionele visgraat, maar met een eigen, unieke draai. Dit speciale ontwerp zorgt voor een stijlvolle en moderne uitstraling in elke ruimte. Net als alle andere PVC vloeren, zijn ze makkelijk te onderhouden, waterbestendig en perfect geschikt voor vloerverwarming.

Wat is een Hongaarse punt?

De Hongaarse punt is een vloerpatroon waarbij de planken onder een hoek van 45 of 60 graden in een 'V'-vorm worden gelegd, waarbij de uiteinden van elke plank naadloos aansluiten op de zijkant van de volgende plank. Hierdoor ontstaat het effect van een doorlopende 'punt', waardoor dit patroon bekendstaat als de 'Hongaarse punt'.

Wat is het verschil tussen visgraat en Hongaarse punt?

Het verschil tussen visgraat- en Hongaarse puntvloeren zit in hun legpatroon en visuele impact. Visgraatvloeren worden gekenmerkt door haaks gelegde planken in een hoek van 90 graden, wat een levendig zigzagpatroon vormt. Bij Hongaarse puntvloeren liggen de planken onder een hoek van 45 of 60 graden, met uiteinden die in rechte lijnen samenkomen. Dit resulteert in een gestructureerd en rustiger patroon dat een strakkere en subtielere uitstraling aan de ruimte geeft. Bovendien creëert deze legwijze het 'punt'-effect, wat bijdraagt aan de unieke charme van de Hongaarse punt. Zo biedt de visgraat een dynamische look, terwijl de Hongaarse punt meer gestroomlijnd en subtiel is.

Verschil tussen visgraat en Hongaarse punt

Weense punt PVC vloer

Een Weense punt PVC vloer is een unieke vloerstijl die wat rustiger is dan andere vloerstijlen. Het patroon lijkt op die van een Hongaarse punt, maar de hoeken zijn minder scherp. De Weense punt wordt bij de kopse zijde gelegd in een hoek van 135 graden, waardoor een unieke Hongaarse visgraat vloer ontstaat. Het kiezen voor een Hongaarse punt vloer in Weense puntstijl biedt een unieke en stijlvolle uitstraling, ideaal voor wie een opvallende en elegante vloerstijl zoekt. Hieronder vindt u een afbeelding die het verschil laat zien tussen het patroon van een visgraat, Hongaarse punt en Weense punt vloer.

Verschil in patroon tussen visgraat, Hongaarse punt en Weense punt

Voordelen van Hongaarse punt PVC vloeren

Hongaarse punt vloeren zijn geweldig om kamers groter te laten lijken. Het speciale patroon zorgt ervoor dat kleine of smalle kamers ruimer aanvoelen. Dit komt door de manier waarop de planken liggen - ze leiden je blik en geven de illusie van meer vloerruimte. Het is een slimme keuze als je meer openheid in je huis wilt.

Wij bieden uitsluitend plak-PVC (dryback) Hongaarse punt vloeren aan. PVC vloeren zijn geluiddempend, comfortabel onder de voeten en volledig waterbestendig, waardoor ze ideaal zijn voor elke ruimte in je huis. Een groot voordeel is dat plak-PVC vloeren erg geschikt zijn voor vloerverwarming. Daarnaast vereisen ze weinig onderhoud; regelmatig stofzuigen en zo nu en dan dweilen houden je vloer schoon en mooi.

Hoe leg je een Hongaarse punt PVC vloer?

Volg ons stappenplan voor een nauwkeurige en succesvolle installatie van een plak-PVC (dryback) Hongaarse punt vloer.

  1. Voorbereiding en controle: Zorg voor een vlakke, geëgaliseerde en schone ondergrond, essentieel voor het leggen van plak-PVC. Laat de PVC-stroken 48 uur acclimatiseren in de ruimte bij een constante temperatuur. Controleer de batchnummers en meng de panelen voor een uniforme uitstraling.
  2. Startpunt en lijm aanbrengen: Bepaal het midden van de ruimte en trek een smetlijn voor nauwkeurigheid. Test de kleefkracht van de lijm op de smetlijn en zorg ervoor dat deze niet te nat is, om verschuiving van de panelen te voorkomen.
  3. Plaatsing van de panelen: Begin met het nauwkeurig plaatsen van de panelen op de smetlijn. Zorg dat ze perfect uitgelijnd en naadloos tegen elkaar aanliggen.
  4. Vervolg van het legproces: Lijm steeds twee banen tegelijk. Zorg voor een strakke aansluiting tussen de stroken en wals ze na plaatsing goed na.
  5. Op maat snijden en afwerken: Snijd de overtollige stroken nauwkeurig op maat. Houd de temperatuur na het leggen 72 uur constant om de lijm te laten uitharden.

Hoewel u ons stappenplan voor de installatie van plak-PVC Hongaarse punt vloeren hebt gevolgd, kan een visuele gids soms nog duidelijker zijn. Hieronder vindt u een leginstructie filmpje van een van onze bekende leveranciers. Dit filmpje illustreert het installatieproces stap voor stap en biedt praktische tips voor een succesvolle plaatsing van een Hongaarse punt vloer.

Afwerking van Hongaarse punt PVC vloer

Na het leggen van uw vloer kunt u deze een prachtige uitstraling geven met een hoge MDF plint, verkrijgbaar in hoogtes van 7, 9, of 12 cm. Daarnaast kunnen alle Hongaarse punt vloeren worden afgewerkt met band en bies, wat zorgt voor een extra mooie en complete look.

Onderhoud van Hongaarse punt PVC vloer

Om uw Hongaarse punt PVC vloer in topconditie te houden, is regelmatig onderhoud cruciaal. Regelmatig stofzuigen helpt om vuil en stof te verwijderen. Voor hardnekkig vuil adviseren wij te dweilen, wat de beste methode is om uw vloer schoon en mooi te houden. Plaats een goede schoonloopmat bij de ingang om vuil en vocht buiten te houden en bescherm uw vloer tegen krassen door meubelvilt onder meubels te plaatsen. Om verkleuring door direct zonlicht te voorkomen, raden we ook het gebruik van zonwering aan. Deze onderhoudstips zorgen ervoor dat uw Hongaarse punt PVC vloer jarenlang zijn duurzaamheid en schoonheid behoudt.

Hongaarse punt PVC vloer laten leggen

Het installeren van een Hongaarse punt PVC vloer vereist precisie en vakmanschap, en mag zeker niet onderschat worden. Bij PVCvloerenOnline weten we dat niet iedereen de tijd of de vaardigheden heeft voor deze uitdagende klus. Daarom bieden we onze Hongaarse punt PVC vloeren aan inclusief leggen door onze vakkundige leggers. Zij zorgen voor een foutloze plaatsing en een schitterend eindresultaat, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over het zelf doen. Kies voor het gemak en de zekerheid van professioneel vakmanschap met onze legservice, en geniet van een perfect geïnstalleerde vloer in uw woning, kantoor, of welke ruimte dan ook.

Hongaarse punt PVC vloer kopen met gratis snijverlies

Bij elke bestelling van onze PVC vloeren, inclusief de elegante Hongaarse punt en Weense punt, geniet u van ons unieke aanbod van gratis snijverlies. Voor de Hongaarse punt PVC vloeren bieden we 12% snijverlies aan. Door u gratis snijverlies aan te bieden, zorgen we ervoor dat u voldoende materiaal heeft om uw vloer perfect te leggen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over kleine meetfouten of onverwachte complicaties.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en ontdek hoe onze PVC vloeren een stijlvolle en praktische verrijking voor uw interieur kunnen zijn. Bent u er nog niet helemaal uit? Kom dan eens langs in onze showroom voor persoonlijk advies. Bekijk onze contactpagina voor onze openingstijden.